ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Η εταιρία OKUS ιδρύθηκε το 1969 από τον Βασίλειο Κούρτογλου με έδρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ως ατομική – οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή επιτραπέζιων ειδών οικιακής χρήσης. Το 1977 η εταιρία μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Πατήσια και το έτος 1991 την διοίκηση της OKUS αναλαμβάνει η δεύτερη γενιά με βασικό χαρακτηριστικό την διατήρηση της συνέπειας και τον σεβασμό των συνεργατών-πελατών της καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξή της.
Η νέα γενιά της εταιρίας OKUS αποκτά απόλυτη εξειδίκευση στα επιτραπέζια είδη επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της επιχείρησης OKUS στον εξοπλισμό επαγγελματικών μονάδων Τουρισμού και Εστίασης, σε εξαγωγική δραστηριότητα σε Κύπρο και Βαλκάνια, στον ειδικό σχεδιασμό (από το σχεδιαστικό της τμήμα) μαχαιροπήρουνων και πορσελάνης, σε εξειδικευμένη Βιοτεχνική δραστηριότητα για επεξεργασία μαχαιροπήρουνων (επιχρύσωση, επαργύρωση και αμμοβολή –ματ-). Επίσης στην ήδη υπάρχουσα γκάμα προϊόντων OKUS προστίθενται και άλλοι οίκοι-κατασκευαστές εξωτερικού όπως οι πορσελάνες ARZBERG Γερμανίας, τα μαχαιροπήρουνα CUTIPOL Πορτογαλίας τα ποτήρια F&D, τα γυαλιστικά μηχανήματα σκευών BRUNITEC Ελβετίας κλπ.
Πριν από 40 χρόνια η OKUS ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην Ελληνική Αγορά έχοντας ως φιλοσοφία τον απόλυτο σεβασμό και την συνέπεια σε όσους την εμπιστεύονταν. Σήμερα διατηρώντας τις αρχές της έχει χτίσει ένα ισχυρό πελατολόγιο 1.000 σημείων, επενδύοντας συνεχώς νέα κεφάλαια στην εξέλιξη-βελτίωση των προϊόντων της δημιουργώντας έτσι υπεραξία για αυτά. Έχει διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό μέσω της μοναδικής ποιότητας, του εξειδικευμένου design της (προερχόμενο από δικούς της σχεδιαστές),  της άμεσης εξυπηρέτησης από ετοιμοπαράδοτα στοκ με προϊόντα αναγνωρίσιμα, ανθεκτικά στο χρόνο με μοναδική σχέση ποιότητας-τιμής.